Afgelopen zomer had Inagro een proef aanliggen rond loofdoding in pootgoed. De proef werd aangelegd in het ras Fontane (plantafstand en bemesting conform gangbare pootgoedteelt).

De zeer natte omstandigheden maakten dat er niet kon geloofklapt worden in de proef, net zoals op veel praktijkvelden afgelopen seizoen. Er werden diverse schema’s aangelegd met Gozai + Actirob, Spotlight Plus (en/of Shark). Alles werd 3x behandeld. In sommige schema’s werd Ranman Top toegevoegd en er werd ook gekeken of de minerale olie Vazyl een meerwaarde kon bieden.

Zowel het loof als de stengels konden met 3 behandelingen op een fel gewas goed geloofdood worden. Ondanks de loofdoding van een zeer groen, vitaal gewas werd er nauwelijks hergroei waargenomen.

Links: typisch gespikkelde bladeren na behandeling met Gozai; Rechts: verwelking bovenste bladeren na behandeling met Spotlight Plus (beiden 1 dag na bespuiting)

De volledige toelichting en resultaten van de proef kan je nalezen op de site van Inagro, zie Gezocht: snelle loofdoding | Inagro.


.

Deze proef lag aan in het kader van de Operationele Groep “Gezocht: snelle loofdoding”, waarvoor VVP zijn steun verleend heeft.